Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild.


Livets cirkel!

 

Snön är gammal och trött.
Förr gnistrade den så vit
men nu har glittret mattats av
och spåren i den flyter ut mer och mer.

De förr snötäckta stenarna
reser sej upp ur sömnen
och värmer sej i solen.
Det vita täcket glider sakta av. 

Här och där syns den 
bruna jorden bryta fram
och fåglarna försöker
kvittrande skynda på skeendet. 

Jag andas in den friska luften,
som börjar dofta vår
och tittar upp på himlen,
som är alldeles blå.

Solen värmer så gott
och ljuset talar om för mej 
att allt börjar om på nytt, 
i den ändlösa livets cirkel!

 

 

 

 

 




Fri vers av ResenärGenomLivet VIP
Läst 643 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-03-01 09:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skön.
2013-03-03

  Siggesdotter
En fin och underbar beskrivning!
2013-03-03

    Ken Cassel
Fint vännen! :)

Men vart är våren någonstans?

Det snöade över Stockholm idag :(
2013-03-02

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt om våren, som så sakta bryter fram - igen; i livetsets eviga cirkel. Härlig bild också!
2013-03-02

  Ninananonia VIP
Väldigt fint...
2013-03-01

  Lars Hedlin
Så skirt och vackert
2013-03-01

  Chawa VIP
Många vårkänslor idag! :) Superhärligt om livets cirkel! Fin bild likaså..
2013-03-01

  Tino
skön text...
2013-03-01

    ej medlem längre
Dina ord föder starka känslor och längtan.
2013-03-01

    ej medlem längre
Jag känner också av de mänskliga förändringarna om våren, vi lever å blir nya på nåt sätt!
2013-03-01

  Ole Sunnerfjell
Varmt och förhoppningsfullt skrivet. Tyvärr ger natten fortfarande bakslag mot värmen, men......det går framåt
2013-03-01

  Änglaögon
Härliga väntan på våren!
2013-03-01

  Heikki Hellman
Först bara fläckar, sen marken ligger snart redan bar. Denna stund heter vår, början av livets cirkel!
2013-03-01

  walborg
Sköna bilder inför årstidsskiftet
2013-03-01

  SatansSon VIP
Fint diktat om förvåren. Snön o kylan hinner nog ta revansch ännu några ggr.
2013-03-01

  bittemi VIP
Så varmt och fint du skriver om den analkande våren!
2013-03-01

  Stefan Albrektsson
Vårlängtan och ljushopp!!
2013-03-01

  Angel of love
Ja snön har gjort sitt, nu ser man fram emot den vackra våren! Och din text fyller på längtan, väldigt varm och vacker!
2013-03-01

  Eva Helene VIP
Vilken livsbejakande och vacker dikt!
2013-03-01

  Serk
Härligt med vårpoesi när man redan sprudlar av vårkänslor och en helt fantastisk bild på det!
2013-03-01

    Bellissima
Det är härligt!
2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP