Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Då blir det med himmelriket som när tio unga flickor gick ut med sina facklor för att möta brudgummen." Inspiration Matteus.


De tio brudtärnorna.


Fem var oförståndiga

och fem var kloka


De oförståndiga

hade tagit med

facklor utan olja


De kloka hade med

oljekrukor och facklor.


Alla somnade och

då brudgummen kom

var bara fem redo


Jag måste ha

min egen olja

då brudgummens

rop kallar på mig


"Herren din Gud virvlar runt dig i en sprudlande jubeldans." Sefanja 3:17 enligt grundtexten.










Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 1200 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-03-06 22:09



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Goda tankar och ord i en fin text med vacker bild därtill.
2013-03-16

  Fairytailgirl
Ja, det är ju en liten varning för oss idag att vara förberedda...de som inte var förberedda missade ju tiden...så det är en ganska viktig lärdom!!!
2013-03-12

  Eaglemountains VIP
Ett grattis till att denna text åter har hamnat bland de fem uppmärksammade!
2013-03-12

    ej medlem längre
Jag har en påse karameller, när jag vakar varje natt!
2013-03-12

    ej medlem längre
intressant, lätt att tänka på sömnen i getsemane m.m. ljusen som ska mötas är bevarade hjärtan i min tolkning. inget med prestation eller duktighet, bara ren tro.
2013-03-11

  Sunlight
så fin text och vacker bild
2013-03-10

  anits VIP

Mycket fint och tänkvärt skaldat
2013-03-09

  aol
tänkvärt, och grattis till placeringen,
2013-03-09

  Jaseph
Jesus på poeter.se
Snyggt och sant!
2013-03-09

  Annika Persson

Hur många var kloka av tio pojkar?

2013-03-09

  mare VIP
Talande,
och sann text
2013-03-09

  Chawa VIP
Så fint och tänkvärt...med vacker bild därtill. Grattis till uppmärksamheten!!
2013-03-09

  Eaglemountains VIP
Grattis även till en välförtjänt plats bland de fem uppmärksammade!
2013-03-09

  Eaglemountains VIP
Dessa fåvitska jungfrur, - och dessa fem oförståndiga i Jesu liknelse - en liknelse som Han berättade, som inte bara gällde då - det gäller i högsta grad nu, att man ska vara förberedd, i alla lägen. Man ska alltid vara förberedd, i alla lägen. Tack för denna påminnelse, som är viktig för oss alla.
2013-03-09

  poetryGirl
vacker text o bild
2013-03-08

    ej medlem längre
Fint, med tänkvärda ord.
2013-03-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin text...vi måste vara förberedda inför det som komma skall...
2013-03-07

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...det gäller att ha allting klart...
2013-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP