Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En version av sanningen

 

finns det skivbutiker fortfarande?

jag vet inte svaret på frågan

ungar, en gång

fanns det skivbutiker

 

en gång fanns det ett vägnät över kontinenten

komplett

med långtradarmöten och extraljusramper

grantoppar, ja, i sammanhanget -

en sammanbindande tänkt linje genom toppskotten

den lutningen mot horisontpunkten

uttyddes som en sorts skänkel

och tuggade oss - hursomhelst

det satt ihop med skivbutikerna

vägnätet

Casinot i Monte Carlo

och den där stigen bakom ladan som det är helt obegripligt

att den röjdes

(någon måste verkligen ha velat gå där

och letat fram stövlarna sågen och hackan

tänkt nu jävlar)

 

en gång kunde man gå ut genom sin dörr

med ett tummat exemplar av sitt första barndomsminne

i den högra handen

ett violett slingerbo till gnistknippe i den andra

råpoesi

och ungar, vet ni

alla hade var sin tambjörn som kunde och visade vägen

drog oss ut

man kan inte sätta så mycket emot

när rycket i kopplet kommer

oh nej




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-15 18:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tiderna har blivit alltmer relativa... En gång i tiden banade man väg eller lät sig ryckas med. Nu kan man komponera ihop vadsomhelst över nätet. Din dikt är skönt arrangerad, gripande på ett lättsamt sätt, underfundig i tilltalet.
2013-03-16

  Larz Gustafsson VIP
En gång i tiden bestämde föräldrar och lärare.
En gång i tiden var män män och kvinnor kvinnor.
Those were the days!
2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund