Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller det sociala arvet om ni vill...


Kultiverat

Hugg i, såhär svingar man en yxa och
en hammare 
ro hit en grep och en spade
såhär gör man sig förtjänt och
meningsfull-

När helan går och
solen går ner bakom Sjöbloms dass
ska fan veta hut och
ro det i land

Kavla upp ärmarna och
duga någonting till.

Man tar i  och skaffar sig valkar i nävarna
innan man knyter dom.

Pissar på självsprickorna
tar en sup
drar en loska
lägger in en snus

Fy för fan; För den där bleksiktige sillmjölken med kärringhänderna
stryk ska han ha -
en riktig råsop så latmasken
släpper ryggen pån 

Läsa böcker  och sitta och tryna på röva
gör ingen arbetare
en sån satans ynkedom 

Sånt hålls fint folk med
de som tror sig vara för mer och
det ska du väl aldrig tro;
Att du är!

 

 

 




Prosa av Carola Zettergren
Läst 283 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-16 03:55



Bookmark and Share


  Fräkniga svanen
för mig osökt in på klassresa, vilket inte görs alldeles utan reaktioner. Begåvad text.
2013-03-20

  Moniqa
Fint du svingat med orden här. det känns!
2013-03-18

  Annie b'larsson VIP
En god text, man kan läsa och begrunda många gånger. Det finns flera bottnar i den.
2013-03-17

    papillon
Hehe - detta är en härlig och beklämmande skarpsynt text om jantes finfördelade och djupgående rötter.
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren