Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Serpyllum

 

Eller när trädet växer

tar gestalt över djupet

lägger sitt nät av middagsskymning över

det krypande beståndet

dofterna kippar vid ytan

backtimjan

nakenhet

 

 ~

 

bakom ursprunget finns det

flera sätt att se det hända

det enkla sättet

det strövande

flykten

 

 ~

 

överlämnat åt humlorna

eller insprängt i min blick

ordet

skuret i barken

bedövat och lite förverkat

namnet flagar i munnen

 

 ~

 

jag såg dem inte ens

blommorna

de hade andra färger

valda med mindre omsorg

vi hade kunnat sätta oss ned här ett slag

efteråt

backtimjan




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-16 10:23



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Mångblommigt ursprung skarpskuret...
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund