Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rusalka

 

 

 

 

Knopparna brista i

pingstens hvita natt

Om morgonen gå flickorna

blomsterkransade ut

ock två sig med flodvatten

ock dagg

för att blifva vackra

såsom rusalkerna

 

 

I tider af tusende

hafver flickor

dem hänförande

beledsagat

 

 

Rusalkerna rör sig i

morgondimmors slöjor

dansar

förföriskt af kärleks rus

De äro skogens

ock vattnets nymfer

magiskt betagande

vederkvickande

 

 

De hvara

af öfverjordisk skönhet

hvilka bada i källor

ock sitta muntra

sjungande på soliga ängar

kammande ock smyckande

sitt långa lockande hår

 

 

Den,

som råkat åse dem

finner ej längre

någon jordisk qvinna skön

 

 

Det säges,

att mången rusalka

lockat oförsigtiga män

af hennes bligande blick

tills de vilsekommen äro

in i skogen

 

ock der

 

 

 

kittlat

dem till döds

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Nina.H
Läst 335 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-18 14:55



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Förtrollande dikt... och underbart gammalspråk och musiken...njutbart
2013-03-21

  Siggesdotter
Du är då fenomenal - Nina! En förtrollande saga med stavningar som för hundra år sen? Må männen inte bliga för djupt i kvinnors blickar de möter i skogen...
2013-03-18

  ResenärGenomLivet VIP
Förtrollande vackert och lockande...
2013-03-18

  Tino
Fan vad grym du är :) du bemästrar alla kategorier/ämnen du ger dig på
2013-03-18

  Heikki Hellman
Du har fint kopplat texten och musiken. Läsaren upplever nya dimensioner!
2013-03-18

    ej medlem längre

Mycket mycket bra ...
2013-03-18

    ej medlem längre
här väver du in språket fint i den äldre sagan , mytologin - spännande om dessa nymfer
2013-03-18

  Chawa VIP
Som en ljuvlig saga från en svunnen tid. Underbart att få ta del av dessa mystiska kvinnoväsen skriven med något åldrad språkklang. Männen får passa sig ;)
2013-03-18

  Bo Himmelsbåge
Åhh, en härlig, romantisk text om de sköna Rusalkerna! Ohh, om jag hade en Rusalka som kunde kittla mig till döds i vår! Sämre död kunde man ju få! Applåd!
2013-03-18

    Max Poisé
PÅ gränsen till Gammelsvenska och det känns lite befriande att läsa din retorik.
Bravo!
2013-03-18

    ej medlem längre
suveränt..
2013-03-18

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat! Gillas!
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Nina.H
Nina.H