Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tändstickskungen

Minns du känslan som sved?
Den finns där än
svärtan som klibbar sig fast vid skelettet
Minnen och sanningsenlig lögn
Som glöms bort
och sakta kväver själen


Jag dör 100 gram
Varje gång du ler
Och förnekar allt vi haft.


Jag bränner broar
Klyver atomer
Jag är mänskligheten
I ett enda slag.


I ett bloss tvingar jag mörkret på flykt
Efter 25 år vågar jag fortfarande inte lita på
en stilla gryende morgondag.




Fri vers av Attila
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-28 18:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Attila
Attila