Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastnålad

Och där i Vetenskapens
korridorer
står frågetecknen
i kö

Så pekar dom på fingrarna

Ett
två
tre
fyra
fem

Gånger två

Låt oss anta
att ett finger
plus ett annat
alltid
är två
Och ur detta

Reducera

Gud

till en illvillig skojare
med
Pax Vobiscum
och Fiat Lux
hängande över axlarna
med böjd rygg
och undflyende blick
fäller han ängel på ängel
ner i Helvetet

Från Gudomlig excellens
till skyttegravskrig

Sekunder ifrån
ett plus ett
och ett samstämmigt
EUREKA

Såsom fattiga fåraherdar
insåg kraften i sin profet
och lät honom förledas
till uppståndelse

Där med resten
av dom
sitter Han

På himlavalvet

Sida vid sida
med Karlavagnen

Han

Han

Han.




Fri vers av ~UrTjur~
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-21 16:54



Bookmark and Share


  mysing
ser framför mig bowling på hög nivå :)
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

~UrTjur~
~UrTjur~