Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudomligheten

Och Iesos den Inoljade
gjorde vatten till vin
och dom drack sig fulla
på hans förträfflighet
till den punkt
där dom kunde möta
hans blick
utan att flacka
till den punkt
där dom kunde ta
vad han sa
med en klackspark
och dom drack sig
en fylla
på tvåtusen år
och nu gnuggar dom
sina ögon

Förstår

Dom ser dubbelt
eller trippelt
liksom dom
som dödat den Heliga Modern
gjort henne till spöke
för att sudda ut
sina egna demoner
alltihop faller
på sin egen orimlighet
att en evighet
enbart rymmer Faderlighet
att en Gudomlighet
skulle vara utan Kvinnlighet
när det är så tydligt
denna pulserande fuktighet
denna doftande
lenande
lugnande
Moderlighet

Vi ser dig
du Kvinna
vi ger dig
vår Helighet
vår religiositet
vår underlägsenhet
vår fullkomliga tacksamhet
vår eviga samhörighet
vår enhet
med Dig

I Faderns
och Moderns
och Det Heliga Barnets namn
välkomnar vi Dig
och Dig och Dig

För evigt
för alltid
med Dig.




Fri vers (Fri form) av ~UrTjur~
Läst 397 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-12 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

~UrTjur~
~UrTjur~