Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har bett denna fina fågel - som jag mötte i Arkansas - att sjunga en sång för ett födelsedagsbarn som fyller i morgon.


Piranga rubia


Vi växte upp tillsammans

hade samma föräldrar


Du tyckte som jag

att vi inte sågs

utan levde

var och en i

egna världar


Men en dag

vid middagsbordet

av nio personer

med mor och far


bryter Du tystnaden

uttalar högt och ljudligt:

"Valdemar Atterdag!"

(det blev åter dag)


Antar att den danske kungen

som la under sig det splittrade danska väldet

och erövrade Skåne och Gotland

från tidigt trettonhundra tal

varit aktuell i skolan den dagen:-)


Du har andra saker att ena och erövra

och jag önskar Dig en strålande dag

i solsken och annalkande vår och ett

stort, stort, stort, stort jättegrattis!





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-03-22 14:50



Bookmark and Share


  anits VIP
n fin och berörande hyllningsdikt
2013-03-28

  papessa


så varmt och kärleksfullt.....
2013-03-24

  Lynx63 VIP
Så stort och fint.
2013-03-24

    Annika J
Ett stycke liv, skildrat just så som det kan se ut.
2013-03-23

  mare VIP
Fin!
2013-03-23

  bittemi VIP
En mycket fin hyllning har du skrivit!
2013-03-23

  Stefan Albrektsson
Mycket fin Bibbi! Jag tycker mycket om dina små historiska inpass i texten, och det framblixtrande utropet: Valdemar Atterdag!
2013-03-23

    ej medlem längre
Fin gratulation till vännen.
2013-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Fin hyllningsdikt...
2013-03-22

  Chawa VIP
Den gratulationen var hejdundrande fin! :)
2013-03-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar hyllning! jättefin fågel (gillar det latinska namnet)
2013-03-22

  Eva Helene VIP
Fin hyllning!
2013-03-22

  Nina.H
Härlig gratulation!
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP