Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart kommer det pollen också

Igår spillde jag varmvatten på handen
så den blev alldeles röd. Sved.

Sedan räknade jag blåmärken på benen. Knäna.
Många. Värkte.

De kom från gruset på marken. Från livet där vi lever.
Och teatern där lyckan finns.

Idag tvättade jag mina händer.
Skrapsår. Torkat blod.

Gjorde rent ansiktet. Röda ögon och svart smuts.
Blir aldrig ren.

För är så brännmärkt.
Av andras ord andras blickar. De sitter på min kropp.

Dina ord som sa att vi är vänner
Dina ögon som sa stanna lite till

Lyder. Tänker inte ens.
Stannar bara.

Sköljde inte ens den svidande handen under vatten.
Så det fortsätter bränna.

Förbannade mars.




Fri vers av Fyrtorn
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-24 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fyrtorn
Fyrtorn