Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är min stund, mitt lugn och mina drömmar

Du är min tanke, min värld och mina ord,
ju mer jag söker, desto mer dimma hittar jag

du är ju precis här,

du är min stund, mitt lugn och mina drömmar,
ju mer jag önskar, desto mer jag famlar

ditt leende är ju precis här,

jag lyfter varje sten,
gräver varje grop
springer varje steg
och flyttar alla motstånd

ändå kan jag inte se
det lilla självklara

att du är,
precis här

du är min suktande tanke, min flora av doft och törst
ju mer jag dricker och förnimmer, desto törstigare blir jag

trots att allt finns mig inom,

du är mitt renande, förklarandet och det slutgiltiga,
ju mer jag inser det, desto tydligare blir min tanke

att jag är en idiot

som inte förstår det självklara
att kärleken inte flyttar berg
inte förändrar något alls
så länge som någon av oss

söker.




Prosa av Max Poisé
Läst 331 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-08-25 00:37



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det du:et och den idioten bär vi väl alla inom oss, tills vi förlikas med insikten på slutet. En fin text om vägen till mognad, väldigt välfunna ord på slutet om kärleken som inte flyttar berg
2018-08-29

  WyS VIP
Insiktsfullt!
2018-08-29

  Anya VIP
Tycker om dubbelheten som kommer i sista ordet. Jaa kan man älska och söka samtidigt? Mycket relevant frågeställning.
2018-08-28

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt fantastisk dikt, med många av kärlekens bottnar.
2018-08-25

    ej medlem längre
Med fantastisk känsla för ordens musikalitet dras man in i dina tankar och livsinsikter om kärleken. Tack för en fin text som tilltalar på många plan!
2018-08-25

  Rise Little One
Starka och tilltalande tankar som alltid.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé