Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild.


Brödfatet!

 

På köksbordet, när jag var liten,
stod alltid detta fat.
Det var fyllt med bröd var gång
vi skulle äta mat.
Min far och mor det ville slänga,
men det fick de ej.
Trots nagg i kant, det minnen bär,
nu finns det här hos mej.

Saker kan ge många minnen,
smak och lukt också.
Händelser de känns igen, från då
när vi var små.
Ögonblick att samla på
i minnets skafferi.
Mest av sköna, fina minnen
får det faktiskt bli.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-03-26 17:46



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Tack för en trevlig dikt och bilden av fatet som ser ut som bilder i en sagobok.
2013-03-29

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och klokt om hur saker och sinnen skyddar våra minnen. Och ord! När du skriver far och mor så kommer det för mig det sa vi också; och säger, till "pappa".
2013-03-28

    ej medlem längre
Härligt fat..härliga minnen..skönt att kunna se de goda..när de mindre goda tränger sig på...
2013-03-28

  anits VIP
Vackert skaldat om minnen
2013-03-27

  Lars Hedlin
VAckra fina minnen
2013-03-27

  SatansSon VIP
har två tallrikjar av mina för'äldrars bröllopsporslin i skåpet. de enda som finns kvar.är rädd om dem.
2013-03-27

  Siggesdotter
Du har skrivit en så söt liten text om minnen och minnessäker vi väl alla har att fäst upp det förgångna på. Den har en lärdom också - ät upp, släng inte bort - det gamla bondesmhällets självklara regler. Många idag borde lyfte upp dem igen - för en bättre resursekonomi:-)
2013-03-27

    Birgersdotter VIP
Visst är det så..samla
2013-03-26

  Ole Sunnerfjell
Visst så är det. Saker som man ibland inte använder finns där någonstans för att påminna om en tid som var en gång och som ett stöd för minnet.
2013-03-26

  ULJO
Fina förmedlade minnen
2013-03-26

  Chawa VIP
Kära minnen ligger nära...
Så fint!
2013-03-26

  Bibbi VIP
Känns igen.
2013-03-26

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin dikt...det är så sant..."saker kan ge många minnen, smak och lukt också" fin bild... tycker om
2013-03-26

  Marianne Räf
Kakfat, bra som en symbol
för ett mysigt hem!
2013-03-26

    ej medlem längre
Saker vi sparar som kära minnen är så viktiga.
2013-03-26

    ej medlem längre
Ett affektionsvärde kan vara ovärderligt!
2013-03-26

  walborg
Vi bär med oss minnesskatter som är ovärderliga ju äldre vi blir
2013-03-26

    ej medlem längre

Fin text om vackra minnen

2013-03-26
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP