Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En son bjöd ut mig på påsklunch här i Västerås på Långfredagen. Bild: Goggle


Djäkneberget


Det var som balsam på öppna sår

den insats en son gjorde mot mig

Förgråten och sorgsen fann han mig


Jag fick en fantastisk blomma

med dithörande kort:

"Ingen med oss för alltid,

tiden försvinner så fort

Men minnena får vi behålla som lindring

när saknaden blir för stor"


Min son som är sjuksköterska i botten

berättade för mig om min brors diagnos

hur den verkade och förändrade min bror

på ett sätt som förde till slutet...


Många undringar rätades ut

och jag fick mer förståelse

för orsak och verkan...


Jag fick sätta mig ner

då vi kom hem

och få fotbehandling


Nog är det underbart

med medmänniskor

som har rätt ord

till rätt person

i exakt rätt tid




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-03-30 05:13



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Visst är det så..
2013-04-04

  Stefan Albrektsson
Så fint om omsorgen och närvaron av någon annan i sorgen och smärtan.
2013-04-02

    ADI Nehlin
visst är det så..fint skaldat
2013-04-01

  mare VIP
Sant, så sant!
2013-03-31

  Fairytailgirl
Fint av din son att finnas där och lindra din börda och sorg...
Ja, livet är hemskt sorgligt och jag tänker på det varje dag
och skulle jag inte tro på framtiden så hade livet blivit helt
meningslöst även om det har väldigt många glädjeämnen och
livet faktiskt är helt underbart många gånger..... Ja, rentav
fantastiskt, men så finns det saker som tynger ner ganska mycket
ibland och då är det tufft, men det finns en bättre framtid snart!!! :-)
2013-03-30

  Chawa VIP
Kärlek, omsorg och tröst från en älskad son...
Det finns mycket gott i människorna!
2013-03-30

  walborg
En vuxen kärleksfull son som visar sin mor tacksamhet över livet
2013-03-30

  Eva Langrath VIP
Så fint du beskriver ett kärlekens möte mellan mor och son.
2013-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
De är som änglar i "människohamn"...mycket tröstande ord...
2013-03-30

    ej medlem längre
Det är skönt att få tröst när det är som svårast.
2013-03-30

    Annika J
"Eder fader vet!"
2013-03-30

  Eaglemountains VIP
Vi har en Herde som ser till oss, både i glädje och sorg och smärta. I alla hänseenden. Han ser till de sina. Och vet vad vi behöver som i det här fallet vid svåra ögonblick, då sänder Han rätt medmänniska, broder eller syster eller ens egna barn bärande omtanke och omsorg vid rätt tillfälle i ensamheten - eller rätt ord vid rätt tillfälle, då allt kan kännas meningslöst ...
2013-03-30

  anits VIP
Så fint att mitt i sorgen
bli så omhändertagen
2013-03-30

  Eva Helene VIP
Fint att i sorgen få vara omsluten av kärlek och omtanke.
2013-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP