Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje tiondels hundradel av ett moment

Vet du hur ofta
jag sitter vid vattenbrynet
med en fot i vattnet och
ser ditt ansikte framför mig?

Du är en skugga, en vit
skymning som syns bland molnen,
som söker så mycket vilja
att det gör ont.

Tiden min älskling,
tiden gör så jävla ont.
Varje sekund,
varje tiondels hundradel av ett moment
som du inte lever med mig dör en sorgsen
cell i min kropp och flyter ut med tidvattnet.

Det oklippta gräsets paradis,
det brända och förmultna som kan
med enkla medel återupplivas,
väcker så vackra drömmar hos mig
att sensommarkvällen alltid forsar genom mina vener.

Jag är en förbannad romantiker,
som lever med mina drömmar.
Även om regnet smattrar plågsamt mot fönsterkarmen,
om vintern sugs in genom dörrspringorna
och isen breder ut sig över det gröna landskapet,
sitter jag med en fot i vattenbrynet,
ser drömmarna skapa hål i molntäcket
och ger mig stundens allra vackraste minne.

Vet du hur ofta,
jag ser hur du skrapar lite på ytan
och formar fragment av liv från en
döende känsla.

Varje tiondels hundradel av ett moment
sugs jag in i din hud
och ser konturer av uppgivenhet som hittar
nya vägar att formas till viljor.

Allt rött är inte alltid blod som spills,
ibland är det kärlek som offras för att
livet inte ska göra så jävla ont.




Prosa av Max Poisé
Läst 353 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-02 10:10



Bookmark and Share


  Rise Little One
Rösten från en typisk romantiker som man känner igen och tröttnar aldrig att läsa ifrån. Känslor beskrev i olika etapper med olika nyanser som fångar läsarens tanke... Det snurrar runt i huvudet, mellan verkligheten och drömmen... man hör sig själv sucka "Hur kan man skriva så bra?" Ja, det är bara Max Poisé som kan skriva på det viset.
2013-04-02

  Jordgubbsodlare
Innerligt romantik i ett vemodigt flöde, möjligen med spår av försvarstal mellan raderna. Vackert, from A to Z!
2013-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt bra berättat...man ser dej sitta där med foten i vattnet och alla känslorna speglas i ditt ansikte...
2013-04-02

  Elina Vacker
En text som mitt i bruset verkligen berör. Ditt uttryck, ordens flöde, innerligheten, kärleken som rinner över i en kontemplatorisk stund. Språket är betagande, känslorna starka och undran, längtan, saknad och möjligheter tvinnas ihop mellan årstidsväxlingars karaktär, allt för att ändå skapa ett spirande hopp hos en urbota romantiker.

Me like!

Elina V
2013-04-02

  Ninananonia VIP
Jag tycker om den :) Väldigt vacker...
2013-04-02

  Stefan Albrektsson
Vemodet, saknaden ensamheten som ett öppet sår. Starkt och osminkat berör dina ord på djupet genom sin ärlighet.
2013-04-02

  LenaJohansson VIP
vacker o bra berättelse...skön läsning
2013-04-02

    ej medlem längre
En alltigenom underbar text även om den rymmer oerhört mycket vemod!
2013-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé