Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... Och vad vill jag ha sagt med dessa ord? - Att jag vägrar ge upp! - Någonsin!


Likt en snöflingas sakta flykt ...

... mot marken
i den vårgröna parken
någon gång i april ...

... singlar mitt liv
stundom som det känns
utan något annat alternativ ...

... än att se till
att jag åter 
blir den jag vill
och är inom mig
innan jag landar ...

Ty en snöflinga
i april
överlever ej
landningen
Så är det ock för mig
om jag inte klarar
hela förvandlingen ...

... då jag annars
kommer att töa bort
då livet i sig
för mig
som snöflinga
blir väldigt kort ...

Men jag vet inom mig
att jag är av en annan sort ...

En sådan
vilken ännu ej
är beredd att 
tillåta mig
att ingå i samma cirkulation
som snöflingan i april
har att acceptera
vare sig den det vill eller ej
oavsett sin aktuella situation ...

I värsta fall
ser jag till att konstfrysa
marken där jag kommer att landa
i tillräcklig grad
för att jag ska kunna omvandla
mitt snöflinge lika jag
åter till den jag en gång var ...

... För jag avser att finnas kvar!

Länge, länge till ...

... Väsentligen längre
än vad du kanske vill ...





Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-04-08 10:06



Bookmark and Share


  Angela Bohlin VIP
Mycket fint skrivet av dig vännen...
2013-04-08

  Angel of love
Underbar text min vän!!
2013-04-08

  Rozsi.kovacs

Här andas din styrke kraft... Och ditt starka mod att förmedla,
din sanning.. Konst frysa marken gav mig en härlig klang..
2013-04-08

  aol
att vägra ge upp bara leva vackert och bra skaldat,
2013-04-08

  ResenärGenomLivet VIP
Vägran att ge upp...en stark drivkraft människan har...
2013-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP