Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stycke skönhet




Spela mig ett stycke skönhet

med sju gråtande fjoler av ädelträ

visa mig deras vackra tårar likt en fors rinna

längs kvinnliga vibrationer av din känsliga takt


Jag vill se livets flöde samla känsla

innan det lämnar stråkarnas fängslande hand

för att sedan beskåda det falla fritt och tidlöst

likt en dröm utan drömmare, som en båt utan hamn


Ge mig dina flytande diamanter

mjuka bärare av din andes sköra essens

de som själen din skapar gråtandes

och som själen min sedan bär


Spela mig ett stycke skönhet

jag hungrar efter dina inre vågor av behag

låt de varsamt åka snålskjuts i den täta luften

jag mättad blir vid ankomsten, jag svär


Låt mitt hjärta bulta av himmelsk glädje

och min hjärna vila för ett litet tag

när själen hungrar efter livets väsen

är blott din inre skönhet allt min törst begär




Spela mig ett stycke skönhet




Jag är trött





på tillvarons








tystnad.









Fri vers (Fri form) av John Feyco
Läst 758 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-04-08 23:02



Bookmark and Share


  Nina.H
Oerhört vackert poetiskt stycke!
2013-04-23

    ADI Nehlin
vackert och glädjefyllt
2013-04-13

  Lärling
Underbart! Känner samma längtan...
2013-04-13

  helenita VIP
Mycket vackert och melodiöst!
Hör stråkarna, ser diamantglittret...
Tack!
2013-04-12

    ej medlem längre
Du skriver som om orden kunde flyga- får ett nytt perspektiv på det välbekanta så det känns nytt att skåda...
2013-04-09

  Angela Bohlin VIP
Fin!
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco