Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är värdighet Love!

Så jävla avlövat,
gult, solbränt och förmultnat

i en spegel av uppbrunna drömmar

såg att du tog hans hand igår
för ni skulle ju vara vänner,

sådana som pratar om allt,
fnittrar om allt,

när jag vänder bort blicken
så knullar ni,

det är värdighet Love!

Känner att ytan är väldigt långt uppe,
kan urskilja hur vågorna slår mot varandra
och skummar det salta vattnet.

Ni är så förbannat mycket vänner
och jag är ju bara tidsfördrivet personifierat.

Kärlek blir ett ord som inte kan
hållas still i ett slutet utrymme,
det ska ständigt missbrukas och nyttjas
i självförsvarets martyrskap

Fan!
Vi kunde ju fått det vi sökte båda två!
Men min värld var inte tillräcklig,
ägde inga löften om ett friktionsfritt liv.

Vet du hur mycket blå himmel jag egentligen ser?
Men egentligen är det bara vad jag vill se.

Du är lycklig säger du,
men dina ögon skriker ut ett budskap
och din mun ett annat.
För du drömde aldrig om detta.

Kan se hur du tittar i smyg,
när du inte tror jag ser.

Det är värdighet Love!

Nu spelar det ingen roll längre hjärtat.

Vi har låtit de förbannade lögnerna
konverteras till sanningar
och där står vi nu
och ser oss

leva ett liv som måste levas
utanför de drömmar som en gång
kunde föda nya världar.

Det är värdighet Love!




Prosa av Max Poisé
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-09 09:52



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
som ett blödande hôl i maddrassen där allting rinner ut och börjar om, tills pånyttfödelsen solar kysser återbäringens segel fulla av vanvett och kastrerade korgossar, hängda baklänges likt röda fanor i ett rum fyllt av mörker där ingen älskar och alla knullar sig fördärvade.
2013-04-09

  ResenärGenomLivet VIP
Ett ganska bittert accepterande...bra uttryckt...
2013-04-09

  chrissie
kärlek dödar kärlek,,,,
2013-04-09

    ej medlem längre
Bra om det outhärdigt hårda som inte brister.
2013-04-09

  Blåbäret
en text som drunknar inom
med ett brutalt ursinne försöker allt samlas ihop till något värdigt och accepterande, som om fattningen går att hålla och känslor att kontrollera
men som fan heller att det går...
2013-04-09

  Rise Little One
Man är inte densamma som man var en gång i tiden - celler dör och född på nytt dagligen - i samma vävan skall kärleken förblir intakt ;)
2013-04-09

  Stefan Albrektsson
Ouch! Svärta. Rysligt naket. Fick direkt associationer till Elvis Costellos "I want you" - http://www.youtube.com/watch?v=EiOmhOumh-w
Gitarrsolot i tinningen. Allt gör ont. Bittert. Repetitionerna. Hela vägen, rakt ut i mörkret.

2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé