Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar under promenader.


Jordisk tillvaro.Himmelsk klagan

Gå, Ett varv runt ön
och ett åt andra hållet.
Så är vi hemma igen
inte rört oss ur fläcken.
Boken ligger där uppslagen
vill läsas förstås;
Katterna hukar under bordet
vill bli kliade så klart.
Varmt fint kaffe med en liten whisky.
Med tankar på dig,
och tankar på dig som försvann
hur kunde det ske?
Hur kunde du ge dig iväg?
Hur kunde jag låta dig gå?
Vad är vi för människor
som så illa styr vårt liv.
När vi skulle kunnat leva så mycket bättre
ja, t.o.m. bra
Vad vi kunnat ha det fint tillsammans!

Men så går det inte an att tänka;
Läs boken
klia katterna
tag en whisky
och gå en kvällspromenad runt ön. UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-09 17:26

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram