Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manlig förebild

Det klarnar över vid men kortklippt
matta hur nu en tanke kunnat
färga det som nu låg ommålat

platt och oförbrukat såg hon
landskap efter landskap.

Med uppvärmda fingrar hördes
bromsen gnälla vid sväng
av hastigheter små

Det knakade till. Åter. Minnen
återvända. Hur tvingats under-
söka varje parkeringsregel. Hur
tröttsamt bli en man, manlighet
som borde delats. En hängande
brat från ögonblicksliv över till
nästa. Blod som fryser överkokar.

Hon. Det fanns kvinnor som kunnat.

Tänk hur arv bygger krav. Hon
var så van. Slippa vara den
sortens kvinna. En fadersgestalt med
papper ordnade. Armar kvicka.
Insamlandet av bär och svamp.


Kolsvart färjades obehaget. Av ett
ljud från bromssystem. Korta
ögonblick av fasa


det var då. Då.

Sätter toner sjunger faktiskt orden
likt på begravning av en människa
som äntligen blev då.







Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-12 07:20



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Tycker mycket om inledningen: känns som att sakta vakna upp ur en dröm eller ett slags fritt minnesflöde där verkligheten börjar nästla in sig, för att slutligen hamna i klartänkt analys. Tänkte först vid raden "Kolsvart färjades obehaget" hrrrm stavfel här ju... men upptäckte sedan att det var fullkomligt fantastiskt, med bilden av hur det obehaget skeppas kolsvart!!! Woohooo!!!
2013-04-12
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP