Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Senvinterns korta

vinterkristallens sista
senarelägger tankar
som väcker,
föder ljus i enslighet
släcker mörkret
och öppnar dörren
som kommer skapa

vi slutar vid sista kylda regndroppen
och vaknar till vår första dag
vi börjar vid sommarens altare
och hugger vårsol i sten

den oändliga bryggan som
möter horisonten och skänker
nya minnen från oändligheten

det är över nu





Prosa av Max Poisé
Läst 328 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-14 22:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Existentiell text med många undertoner. Tycker om den oändliga bryggan.
2013-04-16

  Jordgubbsodlare
"hugger vårsol i sten" och "nya minnen från oändligheten" - fantastiska formuleringar, applåd för detta goa kväde!
2013-04-15

  elin1
föder ljus i enslighet
släcker mörkret

- vackert
2013-04-15

  Stefan Albrektsson
O, jag gillar ordklangerna och inrimmen i första strofen, och det många snygga bilder här - favoriten: "hugger vår sol i sten". Verkligen fantastisk bild!!

2013-04-15

  Angel of love
Väldigt bra!!!
2013-04-15

  aol
gillas verkligen,ödesmättad stark berörande poesi, sista stycket bara så bra,
2013-04-14

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé