Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

realtid

här:
se mig
älska mig

du har öppnat upp
ditt mittersta chakra
och skänkt mig
den ohyggliga tyngd
som blir över

märk mig
lägg märke
till mig.
jag är i din säng
som vanligt;
under irrande lakan
men du
behöver inte ens leta
jag är din lanterna.

bönerna
inåt
de är ju intakta
vi gör stordåd här
men
jag smälter
jag är
ett lossnat isblock
en enkel skärva på väg
bort
härifrån.
det går inte.

tingen —
döda.
jag dräpte dem
bakom min slöja
först
märkte jag endast stundtals
när det skedde

leta i mig då,
gräv!
fiska i mig
jag är din söta sjö
få mig att blänka
genast
med dina drag.

smek mig
såsom havet smekte
den sten
jag förnimmer.
långsamt nu
du får aldrig förhasta dig.

du kallar mig
tiger
idag,
jag vet inte
en porslinskatt
och storstaden
oljuden
är släggan

akta
för mitt splitter
är uråldrigt
du får inte ur dig detta
med min pincett

drick mig.
jag är äldre än du
en åldring
drick mig
ung

minns mig
du rusar fram
tycks det
om
jag vaket tittar ovanifrån

köp mig
tro mig
dyrka mig!
du ångrar mig
aldrig.

få mig
svävandes
din fingertopp
rymmer min världskarta
men jag smälter jag smälter
du din ELD
bränner så jag
instinktivt
rycker undan.

bit mig
rovdjur
din bröstkorg
rovdjur
du vaknar
jag är tryggt livrädd
du fäller bara ut klorna
i drömmen.

jag blöter ned
ett örngott
barndomen för länge sedan
flugit ur.




Fri vers av bruise
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-15 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bruise
bruise