Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror på våren

Löftesrikt är det nya ljuset
naturen tar sats och vill växa
slut med att gömma sig i huset
Kung Bore ska få sig en läxa

När man går ut sjunger fåglar i kör
på avstånd hörs tranorna skräna.
snödjupet minskar som sig bör
och ekorren hoppar mellan träna.

Saven stiger i träden var vår
allt börjar om från början igen
i dikeskanten många tussilago står
blåsippor och vitsippor kommer sen

Min glädje vill jag bara skrika ut
nu är våren äntligen här
vintern är äntligen slut
det spritter i naturen både här och där

När jag går ut i arla morgonstund
känner jag våren in på bara skinnet
jag möter en matte med sin hund
vi har båda värme i sinnet.

På samma sätt som jag trodde nyss
att det aldrig kunde blomma igen.
tror jag nu inte vintern kommer med hyss
nu kommer våren, jag tror på den!






Fri vers av britt-marie VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-18 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP