Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi


Septembersjön

hela sommarens badgäster i
backspegeln likt vår dröm

Din hand i min med frasig brygga
väntandes vid nästa sommarnöje

Om tänker jag om
inte du du ska gå till doktorn
du ska om jag vill.

Vilset smeker jag nacken med
sin manlighet av styrka

ingenting är kvar som minns oss
om du inte kliver rakt ut min man
min man rakt ut över Klippan

Du ler är kär så kär i kärlek så
yr så styv så

enfaldigt svag så liten sliten

där ser jag inte längre åkerns
lappar inte livet som du klappar
magen vrider sig likt barn i feber


mitt barn är du du är inte längre
pappan





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-18 20:52



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken underbar text. En nödvändig metamorfos från barn/älskare till pappa (även om han inte verkar "framme än" utan fortfarande är barnet).
Jag älskar näst sista strofen både på det språkliga planet; "lappar" - "klappar" och bilden i raden "magen vrider sig likt barn i feber" som har något oroväckande i sig tycker jag.
2013-04-19

  Akvamarin
Vacker och hjärtslitande dikt där rollerna omkastas. Den svaga blir stark och den starke blir svag och kärlekens allvar och krav begrips bara av den ena parten. Urstarkt skrivet.
2013-04-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP