Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördelardosa


Du kanske inte har förstått det än
men den där fördelardosan
som du bär
i ditt inre
bröst
har slutat att fungera
du fördelar inga gracer längre
inga ord
det är omöjligt att uppfatta
hur man ska förhålla sig
till dig
till din fördelardosa
den är slutkörd
sedan länge
och det har du
undgått att förstå
på ett mycket medvetet vis
och många tycker att det är så pinsamt
att lyssna till din retorik
som bara ljuder tom
och innehållslös
genom höga skratt
och kalla tårar
och jag kan inte annat än
hålla med
också om jag in i det sista
hoppats att du skulle vakna, se
nu blir det istället jag
som får lov att övertyga dig
om det nu är möjligt att övertyga
din natur
den är ju, som du brukar hävda, med emfas
ren och orörd
jag däremot (hävdar du)
jag är ”industri”
Du kanske inte har förstått det än
men den där fördelardosan, den har slutat att fungera nu
ok!




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 259 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-20 18:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark i en manande ton.....
2013-04-21

  Stefan Albrektsson
Väldigt väl vald bild - fördelardosa har ju något mekaniskt/maskinellt över sig. Frågan är: går den att laga?
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife