Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En måndag i april


Cyklade genom stan
alla har börjat leva
alla springer runt och välkomnar solens varma strålar
känner mig som betraktare av en underbar ceremoni
vill gärna vila men hjärtat och kroppen hoppar runt av glädje
fast jag inte vill erkänna
trodde alltid att jag var höst och vinter människa
en bok
och mystisk ljus
en brasa
jag och mina tankar.
Men så fel jag hade
våren och sommar gillar jag ännu bättre.
Härligt att vara del av den underbara naturens under
ibland är det kallt
ibland är det varmt
ibland vill man dansa
ibland vill man gråta
livet
och natur
allting är så sammanflätat och underbart.
En vän som är borta
en ny har kommit i mitt liv
en vän som sörjer
en vän som gläds åt något just nu
jag sitter nu efter en lång cykel tur
och njuter av lugnet
en ny dag är snart här och jag längtar
nya mål
nya drömmar
allt eller inget
lite av varje
vilken underbar liv.
Kramar om
mina fina vänner
de som vet hur jag har det
de som läser mellan rader
de se ger mig den speciella leende
de som rör vid min själ.
Vare sig vi träffas och krammas eller skickar virtuella kramar
de är lika värda
tro mig.
Idag så är jag glad att jag är jag
och att jag har mina fläckar
på mina vingar
utan de
hade jag inte varit så stark och
så glad.





Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-22 20:43



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En dikt som värmer och gör en mycket glad ;) kram
2013-04-23

    ej medlem längre
Åh, det känns som om du omfamnar våren, livet, vännerna o även dig själv på nåt sätt! Vilken underbar text. Blev glad med dig. Kraaam!!!
2013-04-22

  Rise Little One
Oj en måndag med många fina tankar...
2013-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino