Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
beklaga dig aldrig, det finns alltid någon som har det värre än du...


Vad tar du förgivet

Vet du om du finns här imorgon?
att du vaknar till en ny dag.
Om du har mat på bordet,
tak över huvudet,
kläder på din kropp.
Är du tacksam?

Kan du köpa allt för pengar?
gräv djup in i din plånbok,
finn tomhet inuti.
Att leva för pengar e inget liv.

Vem hjälpte du med kläder,
när de inga hade.
Vem gav du mat,
när den inte hade ens hade ett mål mat om dan?
Vem lätt du låna din säng,
när den inte hade ens tak över huvudet.

Vem kommer hjälpa dig,
när du inget har,
om du ingenting gav?

Det du ger du får,
allt du gör kommer tillbaks.
Livet är kort,
likt du går in genom en dörr,
och ut genom en annan.
Innan du vet ordet av e din tid förbi.
Vad tar du föregivet,
då livet är kort.
Detta livet kommer du aldrig leva om.
det finns inte en garanti,
på att du lever imorgon.




Fri vers av Ann-sofie.
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-28 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ann-sofie.
Ann-sofie.