Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten trycker på som en maskros starka rötter

Människor blir överöst med lögner
mörkläggningsskynket hänger tungt
sanningen är inte välkommen på estraden
den är bara tillgänglig för olika slags vinklingar
som spelas upp inför den stora massan
allt för att manipulera kontrollera styra
när den nakna kungen gick genom staden
i sin arrogans hördes jubel & applåder
ingen vågade ifrågasätta att han var naken
men det fanns en liten pojke som inte
höll tyst utan vågade yttra sig & sa:
kungen är ju naken, han bär inga kläder!
idag är det oändligt många som är som pojken
de vet att de är lurade in på villovägar
där pilar visar vart de ska sätta sina fötter
som tur är blinkar ett ljus av varning
sanningens sken kan inte släckas!
lögnens ruttna kläder faller av de
som tjänar den & deras nakenhet
syns framtäda inför omvärlden
friheten trycker på som en maskros
starka rötter under mörklagd jord
den tränger sig fram ut för att stråla
strör sina frön med vinden
sprider ut sin gula blad!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-02-21 12:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2021-02-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP