Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En obehaglig sanning (Ansvar)



Fredens vita fågel svävar fridfullt högt på himlen men
jag undrar om den ens bryr sig om oss
här på marken där vi krälar fram i gyttjan

För här finns inte mycket fred
och ännu mindre frid för
jag kan aldrig glömma och jag kan
aldrig förlåta det som skett

Nej jag kan inte vila förrän ni kreatur som
göms i skuggorna slagits till marken
Det är det pris ni ska betala
måste betala
för vad ni gjort

Vet att hjältar och förövare kommer från samma planet
lekte på samma platser som barn och
gick i samma skola

Det handlar inte om en våldsam far
eller en skolklass som mobbar dig
Det handlar om hur du reagerar på det

Det handlar inte om dig eller mig
Det handlar om alla
och du
du har förverkat din plats




Fri vers av LePenseur
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-11 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur