Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bra



Om det är ett nät kastat över mig
en blyvikt jag själv lagt i min själ eller
om det bara är hela jag kan jag inte svara på
men ikväll sjunker jag igen
som en sten

Som känslan av en glasvägg framför mig
Som om jag är på zoo
Som om jag spelar för låg bakgrundsmusik
som inte uppskattas
Som om jag var död och folk inte hörde mig

Det är en spiral det här

Jag talar sex språk flytande
men på inget av dem kan jag säga något intressant
inget som tar mig ur spiralen och just nu
låter varje nytt ord bara dummare än det förra
Som en åsnas skriande även i mina egna öron

Ja det är en spiral det här
och den går neråt
brant
men ändå inte fort nog

Vet du hur jag menar?

De gångerna man försöker klättra uppåt men
inte kommer någon vart och till sist
när man ändå kanar neråt
vill man bara hoppa

Jag vill stupa neråt handlöst
ensam och i vetskapen att det jag gör är fel

Jag vet
det går åt fel håll men
jag får i alla fall känna att
jag är bra på det jag gör




Fri vers av LePenseur
Läst 309 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-15 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur