Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1) Hela titeln fick inte plats. Det ska vara "Det som göms mellan samhällets rader ska inte läsas i mina brev" 2) Den är inte skriven nu, den är betydligt äldre men jag minns inte alls datum, så den publiceras som ny.


Det som göms mellan samhällets rader



Så har lagen än en gång följts
protokollen är prydligt renskrivna
och filerna arkiverade
Ja, rättsväsendet sover gott inatt

Gör det du också
om du kan
men jag kan inte

För lagen har än en gång följts
men ingen dom har fallit
och ännu en våldtäktsman går fri

När jag frågar varför jag inte får röra honom
får jag veta att det är för att vi är civiliserade

Och jag undrar hur civilisation hänger ihop med
att visa för en kvinna att
den som förintade henne som person ska gå fri

Kalla mig gärna barbarisk om du vill
men om det här är civilisation
lever jag hellre naken, smutsig och hemlös
men med rättmätigt spillt blod på mina händer
för jag kan inte leva såhär

En fåfäng polisanmälan för att ge samhället en chans
men lagen vänder en kall och hård rygg till
och att nöja sig med det
det finns inte på min världskarta
och hela mitt väsen skriker efter Det Enda Rätta

Jag drömmer om vikten av ett vapen jag inte har
jag drömmer om doften av nyantänd bensin

Jag drömmer om det enda som verkar återstå
jag drömmer om Det Enda Rätta
jag drömmer om att få sova
för ett gott samvete är den bästa huvudkudden
och just nu är förlåtelse och acceptans bara
kalla cementblock under mitt huvud




Fri vers av LePenseur
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-11 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur