Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångalen

Det finns ett hål i mig som ropar inatt
ett tomrum jag vill fylla med dig
med din hud och din doft
med din värme och närhet
Och jag hoppas, älskade
att du kan smeka bort vad jag annars blir inatt

För det finns ett hål i mig som ropar
som skriker efter hämnd
Det finns ett hål i mig inatt
ett hål som skriker efter rättfärdigt blod
Ja inatt ylar jag mot månen
galen av törst och vansinnig av
gammal ilska som inte fått ebba ut

Det finns odjur i våra skogar
kreatur som fått springa fritt alltför länge
och droppen som fick bägaren att rinna över
har blivit en strid flod som spränger mina dammar
Jag har fått nog nu

Och förlåt vad jag säger nu
men jag förstår inte varför kreaturen är värda mer än jag
För man är antingen med dem eller mot dem
och tydligen är de fredade
men jag kan inte förstå varför

Så inatt springer jag lös
inatt skriker jag efter blod och
inatt ylar jag mot månen




Fri vers av LePenseur
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-13 07:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur