Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett steg kvar

Snart är jag hemma igen,
bakom hörnet flockas minnen
som väcker mig till den jag var.

Ljusstarka blickar som bränner hål
på gårdagens jämmer och flyttar
tiden till ett nu.

Snart är jag i den famn jag hör hemma hos,
snart är vandringen över som tagit mitt liv,
alldeles strax lyser mina steg mot den yttersta av livskrafter
och alla drömmar väcker mig ur ett trasigt liv.

Så mycket av ett inget bärs tungt genom regn
och kyla,
så enormt mycket av längtan som ger den enda energin
som behövs för att nå en sekunds eufori,
att slutligen se och uppleva den verklighet som möter drömmen.

Ett enda steg kvar,

sen är jag hemma.




Prosa av Max Poisé
Läst 317 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-13 12:27



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
När du skriver om en sekunds
eufori, skapar du en poetisk
pärla som varar en evighet!
2013-05-13

  ResenärGenomLivet VIP
Du berör med dina ord...man tänker på sin egen livsresa och var man själv hör hemma...
2013-05-13

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-05-13

  Rise Little One
Tankarna flyter iväg när man är på resande fot .. ett mål att längta efter

"så enormt mycket av längtan som ger den enda energin
som behövs för att nå en sekunds eufori,"

och ett löfte ... så lätt som när vinden smeker ens kind...

så är det enligt min tolkning av texten.
2013-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé