Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du känner den, varje dag du andas


Espacement

Det finns ett utrymme i hjärtat,
som aldrig glömmer
och fyller tårarna med flodbäddar av minnen

längtan som lever i gränslandet mellan
vakuum och luft

det finns en plats i ditt hjärta,
som aldrig kan fyllas,
som aldrig finner anledning att mätas i balans,

hur långt vi än har gått,
hur hårt slagen än känns
och hur svårt brännmärkt djupet än är,

dina blickar av rädsla,
din famn av kärlek
och din ljuva dröm som mötte pulsslagen

du möter oändlighetens natur
och ljusets födelseplats

du finner de olösta frågornas gravplats
och livets outalade mening

ett utrymme som aldrig kan fyllas
aldrig kan dö
aldrig ens försvinna

det finns ett mellanrum i ditt hjärta
som alltid väcker gryningen och för
dig till den plats där din lycka aldrig behöver
vinna kampen över ångest
och förlora slaget över livet.




Prosa av Max Poisé
Läst 269 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-17 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
text som går rakt in.. mycket bra
2013-05-18

  Ninananonia VIP
Berör...
2013-05-18

    ej medlem längre
De olösta frågornas gravplats .... en så vacker tanke...
suverän text...
2013-05-17

    ej medlem längre
En text att tycka mycket om - och det gör jag!
2013-05-17

  LenaJohansson VIP
gillar ditt sätt att skriva....blir som en utflykt själva läsandet...:) bra diktat
2013-05-17

  Rise Little One
Styrkan finns alltid i dina texter så som

"längtan som lever i gränslandet mellan
vakuum och luft"

Det klingar så fint och ger hopp till läsaren ...
2013-05-17

  L I V
Idag hittade dina ord in till ett utrymme i min kropp som börjar på hjär- och slutar på -ta. Skönhet i ord levererade med enkelhet
2013-05-17

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...det finns där....mellanrummet i hjärtat...utsökt skrivet...
2013-05-17

  Stefan Albrektsson
Snyggt!! Tycker verkligen om den andra strofens suggestiva tanke på längtan som lever i gränslandet mellan vakuum och luft.
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé