Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Variationer på Assimilering

Jag sätter dig i bur
Du ska bli en av oss
Som alla andra

När stängerna har trängt in i dig och blivit till ditt inre
När du har fått ett nytt skellett

Då får du gå
Jag släpper ut dig

*
*
*

Här är jag
I en bur
Ingen återvändo
Inget hopp om flykt
Fast jag har försökt att tränga mig förbi
De stänger
Som nu har blivit till min kropp

Men se, jag har gått om dem
Jag är fri




Fri vers av Ira Y
Läst 354 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-21 10:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
människan i mig / gör motstånd / jag beundrar dess vilja / men jag är viljan / hur kan den bryta sig ur mig / nu när jag finns / utanför / är inte längre ett val
2013-05-22

    ej medlem längre
variation:
2013-05-22

  Jeflea Norma, Diana. VIP
passera stänger
från sin bur man måste vara smal! tyvärr inte jag.
jag skall omvända till dagens galna ännu bättre mode, kissa långt genom balkong eller bur,
lukten signalerna kommer till någon som orkar inte mera.
2013-05-21

    ej medlem längre
i den första variationen känner jag igen tankar från foucaults 'övervakning och straff'. andra känns rebellisk på ett uppfriskande sätt
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ira Y
Ira Y