Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
filmsforaction.com intryck


Till sin avbild

Människan, skapad till guds avbild. Hela den bibliska perioden har varit narcissistisk. En spegling, som visar människans oöverträfflighet. En spegling som ger makt, rätt att handla efter eget tycke, rätt att behandla efter eget behov. Rätt att skapa nytt, i sin tur till sin egen avbild.


Den nya sonen har blivit till en själlös primitiv maskin. En mekanisk vävstol. Men likväl kan den manipulera och implementera nya behov och tankar hos människan. Fysiska behov.
Vävstolens evolution har från amöban nått padd stadiet, den fortsätter framåt.
Industrialiseringen som en egen varelse. En ny livsform. Nytt steg i evolutionen. Livsform med egna mål.
En parasit?

Naturen, med dess resurser är för länge sedan behärskad, där mineraler, och däggdjur skördas industriellt, effektivt och kallt. Livet som vi känner det, skördas. Människa görs beroende. Av mat, underhållning, statussymboler.

När vi är helt fast, vad är vi beredda att offra för fortsatt existens?
Integritet?
Intellekt?
Biomassa som energidepå?
Varför inte grisar?
Nej. Människor är ändå bättre.
Sonen är beroende.




Övriga genrer av Ira Y
Läst 402 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-20 23:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
starkt, aktuellt, genomtänkt. ett argt finger pekat mot samtidens självälskande teknologer.
2013-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Ira Y
Ira Y