Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som är Poet!

Du som är Poet,
skriv de ord som läker,
som ger massorna svar på tal
och ger färg åt de blommor som vissnat

Du som är Poet,
balansera den ondska som lever,
forma det kantiga runt,
slut kring den eld som dansar
och visa belackarna orättens konsekvens.

Världen drunknar snart och slukas levande
av brustna hjärtans mollfyllda toner.
Fatta din penna och visa kraften och den läkande
meningens Moder.

Du som är Poet,
låt orden en gång för alla
explodera och visa människans transparenta natur
och visa styrkan i den puls som döljer sig i orden.

Det finns inget mäktigare än de förklarande satsernas teser
som öppnar ögon,
tänder hoppet
och väcker gryningen ur morgonens längtan.




Prosa av Max Poisé
Läst 425 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2013-05-23 20:34



Bookmark and Share


  DominiQueen
Ååå det är ju Du i "ett nötskal" kom till mig.. (Jag får inte utöva självcensur...) vadå nötskal? Valnöt? Att ha ett val. Valnöt en hjärna ju.. Svammel.. Sorry..

Detta genomsyrar det Du är genom orden och skulle kunna vara Ditt manifest, tredje stycket sa allt om vad som är meningen med att vara Poet, inte att onanera och frossa i negationer utan att måla ut möjligheter, ge andrum, väcka liv, bejaka det sköna, det är att hålla facklan uppe. Och varligt berätta om det sköra men inte med domedagskänsla, utan vi får så ofta vi förmår inge hopp.

Max och det gör Du så bra.
Du är Magnifik som skald
Du har skrivit en Magnifik text
Du levererar ett Suveränt budskap

Niger Maestro
och säger
Amen

DominiQue
2016-04-17

    ej medlem längre
snyggt..
2013-06-17

  Jordgubbsodlare
Applåd! Sänd pennan likt ett pärlband av scudmissiler mot meteoriten som kommer störtande mot oss alla! :)
2013-06-01

  stig wikman
BRA MAX.
Nu har du verkligen
uppfyllt kriterierna
som gör en bra poet.
NICE.
2013-05-27

  LenaJohansson VIP
bra Max!
2013-05-27

  Piann VIP
Att vara poet, är pennans
flykt mellan smärta och glädje.
2013-05-24

    ej medlem längre
Gillar din sarkasm grabben, ironin med och de flesta föll pladask rakt i fällan.
2013-05-23

  Ninananonia VIP
Bra om poeter...
2013-05-23

    ej medlem längre
Tycker väl för all del att inte poesin ska begränsas. Så länge det inte finns något illa uppsåt med den.

Det gäller ju för läsaren att välja sina alster.

Mvh.


2013-05-23

  Rise Little One
Det är inte enkelt att vara Poet enligt dessa krävande regler... men det skall inte vara lätt även för en titel som Poet.
2013-05-23

  Stefan Höglund
Känns väldigt fint att bli på hejad på detta sätt.
2013-05-23

    ej medlem längre
Snyggt, gillar mycket!
2013-05-23

  Arne Ugglemosse
du kräver ganska mycket av poeterna men det är bra att du har tro på poesins kraft till allt möjligt. ganska bra dikt faktiskt enligt mig måste jag säga, inte perfekt men många snygga formuleringar.
2013-05-23

  Maj-Lis VIP
Den tyckte jag om
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé