Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sista majkvällen vid Vänern, som hade en majdag till följd, 30 maj alltså.. plötsligt såg jag detta fina moln på himlen.. som ett hjärta jag tyckte.. kanske majs hjärta..:)


Maj lättar


Maj lättar nu
flyger hon till mars
att vila lite
återhämta och
begrunda
begånget värv


Hur tog hon sig ut
Var jobbet lyckat
Kan där vara något
kanhända hon kunde ha gjort
ännu lite bättre
Att lära för nästa säsong


Jag ville säga henne

Tack

Sköna maj

Och lov


Du klarade så bra
att väcka naturen åter
Var blomma, vart blad
som bara sov
Sakta sakta kläddes
allt i grönskans kläder
peu à peu
Långsammare
än tidigare vår

Det var så spännande
att gå och förväntansfullt vänta
följa magnolians och kastanjens process
från knoppens sprängande grossess
till att som fullbordad blomma blomma


Maj lättar nu
Strax flyger hon
på semester
Men än är hon här en stund
för att överrapportera grundligt till sin efterträdare
och lägga sista handen vid sitt värv


Djupt vid björkens rot
hon dröjer ännu
Jag hörde henne där
i kvällningen
Hennes viskande, fnittrande
nynnande stämma

 

Nu lättar maj ...

På återseende!

Jag älskar så

Ditt leende

*

*

*

Eva A. 2013-06-01

 

 Now also in English: just click :) :

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1873833 

 

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 996 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-06-01 16:45



Bookmark and Share


  Connie
Så fin!
2014-05-29

  aol
vackert skaldat om en månad som är porten till sommaren
2013-06-04

  Ingmar Hård VIP
"hennes viskande fnittrande stämma"
denna härliga personifiering av majmånadens euforiska verk.
Tack för detta.
Jag lyssnar själv gärna till nästan ohörbara röster i naturen.
Så varför kan inte en maj kvittra!
2013-06-03

  Lars Hedlin
En månad som öppnar upp för sommaren....
2013-06-02

  TrollTörnTrappan VIP
Hoppas hon får en skön semester på mars! Annars kanske hon dröjer ännu längre med att vakna och klä på träden nästa år...
2013-06-02

  Annie b'larsson VIP
Tycker det är så vackert att du gör Maj till ett väsen... för mig är allting i världen och i naturen, besjälat. Maj har uppfyllt sitt löfte - och förvandlat vinter till sommar.

Din bild du tagit - lyckats fånga, bara sådär! och som illustrerar din text, är underbart skön.
2013-06-02

    tramp
fint. Ja jag har aldrig tänk att maj liksom är en person ja så kanske det är. Sommaren är ju det så varför inte Maj också !

bilden är också fantastisk
2013-06-01

  Lena Själsöga Keijser
maj
gläder sig
i din hjärtnärvaro
2013-06-01

  Bibbi VIP
Skön.
2013-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)