Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är en fabel, en saga, en glimt av en lek


Mästerkatten i andra stövlar

Du är en spefågel,

där du solar dig i solkatternas glans,

leker med våra anspelanden,

låter spårhundarna gå vilse,

kyrkråttorna vila på fastande mage

och Stockholms gator skimra, när regnvåt asfalt möter himlens ljus

 

Så vaknar strykarkatterna,

sångfåglar och dragspelsmusik överröstar i tunnelbanan,

kolumnisterna går de femton trappstegen upp mot arbetet,

kulturarbetarna likaså

 

och någonstans blir himlens sträckfåglar

inte ett streck, utan en prick

 

själv inte medveten om att den utgör del av

                      pricken över i

 

 

 

©  Birgitta Wäppling, 2 juni 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-02 09:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP