Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
GUD


I HEMLIGHET

((((O))))


Det finns något
under
hjärtat
något under
den tunna hinnan av

verklighet


vi kan bara ana
det
aldrig se in

i ljusmörkret


bara en
förnimmelse
av det ofattbara dolda

gömda


hemliga,

det som lever
i nattens drömmar.


Du får inte smutsa
själens tystnad
med likgiltighet.

Liv och liv
det är ingenting


ingenting


mot vad Gud vill,
om han bara ville tala
om det




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 552 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-06-02 08:36



Bookmark and Share


  Maria T
Så vacker dikt
2013-07-10

  SvartPoesi
Ty jag är vaken i mina drömmar
Och om gud nu gömmer sig i ljuset
Sitter djävulen och lurar under bordet
Själen kan bli smutsig även fast hon aldrig tagit en ton
Ty tystnad är inte alltid guld
Att något kan vara så verkligt för andra, och som för mig och allt förmånga har vi i himelen iget namn. När jag är borta vill jag inte vara i himelen jag vill vara i havet, vattnet.
Jag är inte troende, men jag ska inte till helvetet för det.
2013-06-06

  Mats Henricson
Utan en tro på något så har vi ju.......ingenting, ateister har jag aldrig riktigt förstått mig på..........
2013-06-05

  Vind
Fast den där "gud" fanns ju i Colorado... (apropå fotot du lånat)
2013-06-05

  M:tin
Magiskt fint!
2013-06-05

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-06-05

  Bibbi VIP
"Odla tystnaden ty i den talar Gud"
2013-06-03

    ej medlem längre
För mig slutar dikten..."i nattens drömmar". Allt hitom andas fina ord, samt stor, tyst och värdig närvaro. Allt bortom är staffage.
2013-06-02

  stig wikman
PRECIS SÅ .
Om han ville , ja .
NICE POEM .
2013-06-02

    ej medlem längre
Bra!
2013-06-02

  anits VIP
Så fint och tänkvärt skaldat
2013-06-02

  poetryGirl
http://youtu.be/5mnX03n0mNw

celtic music

2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl