Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cipramil (klunkvis)


Det finns under meningarna ett vadställe där stenarna inte rullar. Krut har man använt; senapsgas: det räcker ofta med en helt vanlig sax, metallskrot. Under den tid det tar att arrangera flätor buktar ögonen, diarieförda. Öron formerar sig, trattvis. Ut strömmar mal. Vädringsfönstren står på glänt, kluckande.

*

Sippar liljor, en trast. Rosenfinkar och skarn. En vanlig karl dinglar på grusvägen med de handskbeklädda händerna som äppelblom på länden. I attackerande indolens ramlar skogens alla fjädrar ut över däld och innan ugglorna hunnit ho-hoa faller fält av tornseglare över espingars nystan. Vi säger att: själv blir jag bara glad.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 455 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-06-05 17:25



Bookmark and Share


  Ingmar Hård VIP
"det finns under meningarna ett vadställe där stenarna inte rullar"
en spännande formulering, som den som ofta vadat jokkar gärna tolkar på flera vis.

karlen som dinglar på vägen är åskådlig

som ornitolog finner jag dock att "finkar" är liksom köttlöst och opoetiskt.
det finns bergfinkar, bofinkar, rosenfinkar
eller varför inte den sällsynta videsparven där bredvid skarn
2013-06-14

  Marianne Räf
Gillar sådana här craisy texter!
(Psykosinfluerat? Förmodligen!)
Vänd uppochner på begreppen,
bara! Här finns mycket å fiska!
(Språket är ett rikt hav!)
2013-06-09

  wayward - taiga
längesen jag läste, på poeter.se, -du kan ju mycket bättre, än 'arrangera' och 'däld'

hörde om w. blakes kantighet i veckan, kanske den som stör. förlåt.

waywardönskan; använd ord som går å kara ut ur en ässja av fjolårsved.
2013-06-09

  Ulf Lagerholm
En lätt surrealistisk skapelse som aktiverar både läsnerv och bildsinne. Snittet äger både kärna och flow. Jag kopierar texten, limmar den på ett stycke omålad plywood, spikar upp strax under plommonkronan i trägårn. Sedan är det upp till både finkar, ärlor och annat nyfiket att läsa.
2013-06-09

    ej medlem längre
ingen glimmande nymf idag?
2013-06-08

  Annie b'larsson VIP
Ta en klunk Cipramil och va som folk. Det ska gudarna veta, att här krävs det både det enda och det andra för att klara ta sig genom livet; det är inte gjort i en handvändning. Ändock...det som till sist hjälper allra bäst: god poesi, litteratur, konst och tålmodiga vänner. Det blir jag glad av.
2013-06-06

  cilax VIP
A strange fruit, en plats där saker (åter)får sin sannhet. Det är bra
2013-06-06

  Elina Vacker
underbar skönsång, jag blev oxå glad :-)

Elina
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson