Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kontroversiell dikt som fick eget liv!   Ursprungligt, handskrivet text på ett foto. Tävlade i Tyskland och Sverige. 


Depesch ( Schlachtschiff Bismarck )


Kontakt !, kontakt!

Sirener genom skrovet
metallerna spänner sig till lust.
Diesel och svett
De unga springer i position.

Anfall!

Nu vill jag se, hur det duger,
retroaktiv ... alla dessa timmar
med penna och linjalen.
framkalkylerande av varje skruv
till helvetes maskinen…

Full fart framåt!

Sekels revansch ... seger
Alla svaga i själen
ska frukta vårt Bismarck
Ett tusentrehundraelva
stolta som flaggan.

Det är mycket mera
mellan stål och krutet,
männens sammansvetsade ära.
Se fram, bara fram, alltid fram.




Fri vers (Fri form) av Bruno Meneghetti
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-08 05:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bruno Meneghetti
Bruno Meneghetti