Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten nummer 52 kommer om 6, 7 dagar att ersätta nummer 51


Dikten nummer 51

Adderad

På väg till arbetet
till dessa fina manicker
av ren äkta plast.
Kopplad blir han
för resten av dagen.

Med musen i ena handen
casion i den andra
rör bland kolumner
fyllda med siffror.

Inmatnings ruta blinkar
trycker på enter ...
stackare, tror sig förstå,
allt verkar så enkelt.

När tiden är inne
stämplar man ut.
Kvällen blir mörk
men han är väl hemma
letar efter kontrollen
det lyser i rummet.

Det är 625 linjer
i den fyrkantiga burken
som bygger
hela hans värld.

© 1993, 1998 Dagerrotyper
______________________________
Dikter som jag flyttade till:
http://tjodrik.blogspot.se/
______________________________

Ärligt
50..... Utan




Fri vers av Bruno Meneghetti
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-27 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bruno Meneghetti
Bruno Meneghetti