Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagerrotyper © 1998 uppgraderade 2003, 2013 ej korrigerad!


Framtiden

När allt faller
genom tidernas sprickor
sprutande lavan
i orättvisornas magma.

När berg reser sig
skakande blir fissurer
som delar vår planet
mellan rika och fattiga.

När spirande ur inre
mörkrets blodsugare
med gifter och syror
förpestar vår tillvaro.

När den vandrande månen
tyst vittnar om de i misären,
svältande barn ... ett
och ett till som nu dör.

Låt oss vi alla
i styrka av våra gärningar
stoppa den grymma ödet
som väntar människobarnet.

Låt oss vi alla
med sanningen i våra händer
finna de krafter vi förlorade
genom seklerna av övermått.

Låt oss vi alla
övervinna allt vår rädsla,
med kärlek utan egoism
bygga den nya, vår värld .

Låt oss vi alla
klart förstå, vad det innebär
en revolution i handling och själen.
när metallerna blir varma, av vår egen blod.




Fri vers av Bruno Meneghetti
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-22 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bruno Meneghetti
Bruno Meneghetti