Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bilolycka som hände förra veckan på den ö jag är uppvuxen på. En ö i Ålands Skärgård.


Gråter du, Föglö?

Bilolycka.
19årig pojke svävande mellan liv & död på ett sjukhus i Åbo. 1000 % onödigt. In i trädet - Kan aspar gråta? Bilen trasig, pojken likaså - det var bara en tidsfråga.

Vad har du gjort Föglö, kan jag skylla på dig? Pojkarna med sina turbomotorer, inflyttade, tillfyllnade ester som lämnar sina barn för en annan kvinna på samma ö. Är det ditt fel Föglö?

Dumdristigt kör de, djupa bilspår i gruset - det röda som är kysst av solen. Bara en tidsfråga innan det blir kysst av innehållet från deras kroppar.

Respirator.
19årig idiot burnar in i ett träd - bara en tidsfråga. Varför lär sig ingen? Svävande som en ängel för att motorn var ny.

Föglö, kan du berätta för mig vem jag ska skylla på? Sörjande föräldrar. Sörjande invånare. Alla sörjer, är arga och pratar. För alla vet. På fem minuter vet alla.

Jag kommer från en ö där pojkarna meckar motorer, kommer med traktor till skolan och utmanar livet varje sekund. Där majoriteten av flickorna faller för dessa pojkar. 600 pers. 56 stycken i skolan. Det är som en folksjukdom, en epidemi. Är du inte försiktig är du snart inkörd i en asp. Bang.

Respirator.
Därför ligger nu en 19årig pojke, svävande mellan liv och död - som en ängel, i en respirator på ett sjukhus i Åbo. 1000 % onödigt.




Fri vers (Fri form) av Ivanovitj
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-08 08:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kanske är det bättre att som här, skriva in om olyck-saligheten med att köra berusad, än att prata moral med folk och fä. Man vet dock att frihet är något som lockar och att ju mer ofrihet som finns, samt regler, ju mer lockar det som ses som utbrott av just frihet. Man kan ju bara hoppas på ett snart tillfrisknande.
2014-03-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Snabbt tillfriskande önskar vi jordens poeterna till 19 åringen I Abå,
Livet på ö har sin charm men inte mycket man vet om det
bara från skärgård doktor./Diana.
2013-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Ivanovitj

Mina favoriter
Centralstationens toalett