Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gruva nr 2 : inspirerad av Gilliams film om Bröderna Grimm


Gruva av Saga

 







över hela byn monterade bröderna upp en skog

roterade våra grönluvor

tills vi knappt kunde skilja magi från mekanik

broder Grimm och broder Grimm

skrev in oss i berggrunden 1812

likt hästar klapprande av fransk-tyska verb

fick vi dra drottningens spegel

genom guld och silver och skit

komplett oense mörda varandra för tredje gången

ty alla grymma ting är tu

så ville vi hitta ut till utsidan

av denna inbillade labyrint

spelade vi oboe på tornet, stoppade det i vårt fodral

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-08 21:33



Bookmark and Share


  Nanna X
härlig skröna, inristad i urberget
det var längesen jag såg filmen men om jag minns rätt har du fångat känslan
2013-06-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP