Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Personlig Glass : Nogger ger nog att minnas








måste varit drygt tjugo år sen jag åt en Nogger senast

på ingen gata av nougat, bara halvvägs till paradiset

på den där bensinmacken någonstans i Norrland

som redan då påminde om någon tidigare sommar

djupt åksjuk av solstekta tygsäten (o tillkommande tunnlar

ur Norge), ändå skönt längtansfylld

när pappa monterat in bilstereobandspelaren

där beatlarna rullade igång Magical Madonnas walrussian field of Raccoon Fools or something old brown

som om nuet som vanligt tillhörde en helt annan tid

återfinner vi precis pinnarna i GB Klassiker 20-pack

med skillnaden att jag får smälla i mig flera på löpande band

som om vi äntligen har oavbruten semester

även ifrån själva livet

i vilket man helst läste 91:an samtidigt som man åt 88:an

kantad av krokant bekantade sig med raksträckorna

i Saab 99 på väg mot -66

via värmande dalar där jämt härjat hälsande gäster

och rikligt med godhet i mitten

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-10 23:08



Bookmark and Share


  Tomas Söderlund
"i vilket man helst läste 91:an samtidigt som man åt 88:an

kantad av krokant bekantade sig med raksträckorna

i Saab 99 på väg mot -66"....

Numerologisk briljans som blir en omedelbar tidsmaskin för tanken och sinnet.
2013-06-28

  lodjuret/seglare VIP
Cassatapuck, den med skuggmoreller i.
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP