Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du undrade vart jag tog vägen

Löftet är tidsbunden med materia som
vi kan känna relation med,
annars förintas minnen med nya löften som
kan efterlevas.

Jag var en skugga en gång,
en barriär skiljde mitt förkroppsligande
och skammen var som ånga förgången.
Ljus kan aldrig bilda färger om inte något bryter
dess bana i bakgrundens allé.

Du var den ende som kunde se mig med öppna armar,
den enda som alltid kom ihåg oavsett tidsaxel.
När regnet slaktade soldrömmar var du också den ende
som undrade vart jag tog vägen. Vilken plats som kunde
mottaga en erfaren själs begagnade läten.

En spegelbild som ständig visade samma motiv tröttade
ut viljan att finna obruten mark.

Jag står här igen,
slagen, nedbruten och märkt
men med samma styrka som tidigare
och med ny erfarenhet.

Det kommer hända igen,
det måste kunna ske,

för att ge mig kraften att skapa.




Prosa av Max Poisé
Läst 446 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-06-13 12:03



Bookmark and Share


  Järnkatten
Kraftfullt och målande om skapandets dilemma, superbt och givet bokmärke!
2013-06-25

    Jane S VIP
Att se varandra, det är vad det handlar om.
2013-06-14

  narcissus
klockren avslutning i like! :)

2013-06-13

  Piann VIP
Känslostarkt skrivet.
Anar att styrkan finns där.
2013-06-13

  Emme VIP
Gillar dessa rader skarpt!
2013-06-13

  Rise Little One
Jag undrade vart du tog vägen, men tror ändå starkt på din comeback <3
Styrkan i ord är detsamma, likaså med intressanta tankegångar:

"Jag står här igen,
slagen, nedbruten och märkt
men med samma styrka som tidigare
och med ny erfarenhet.

Det kommer hända igen,
det måste kunna ske,

för att ge mig kraften att skapa."

Ja, utan tvekan kära Max.




Om textkritik
Textkritik på Poeter.se är till för att hjälpa varandra utvecklas i vårt skrivande.

Försök att hålla textkritiken konstruktiv, dvs berätta vad du tyckte om texten, vad som var bra och dåligt och hur det kan förbättras. I största möjliga mån skall debatter föra i Poeter.se:s forum och inte under den publicerade texten.

Var vänlig kritisera texten inte personen som skrivit den.

Diskutera gärna hur man ger kritik i vårt forum.


2013-06-13

    ej medlem längre
Snyggt, gillar!
2013-06-13

  Angel of love
Känslofullt och vemodig,men en inre styrka i dig syns!
2013-06-13

    ej medlem längre
Vacker och igenkännande. Fastnade speciellt för: Du var den ende som kunde se mig med öppna armar,
den enda som alltid kom ihåg oavsett tidsaxel.
2013-06-13

    ej medlem längre

Bra poeterat om detta ...
sista raden ramar in ... livet ...
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé