Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är en del av allt

Vi är allt,
en liten mikroskopisk del av Universum,
vi är flickan som sa adjö till sin mor,
pojken som förtvivlat tigger på gatan,
heroinistens sista andetag efter överdosen klagan.

Vi är en del av allt.

Sommardagens första ljumma bris,
hjärtat som slog lycklig volt när kärleken
besvarades trots regnets iskalla tårar.
Vi är kvinnan som vann över det omöjliga motståndet
och fann sig själv innanför skapelsen.

Du och jag delar,
med den sång som tonar ned det bittra avslutet,
den ångest som flödar genom ådror när misslyckandet
knackar på dörren.

Vi kan alltid sluta inse,
men vi är alltid en del av det allt som skapas och avslutas.

Vi är solens nedgång och stjärnornas vandring på himmelen,
vi är gatubarnens drömmar om lycka och frihet.
Vi är söndagsskolans bön,
vi är kompassens riktning och ljusets brytning.

Kärlekens slut och början,
livets sorg och tragedier.
Världens högsta topp och lägsta dal.

Du är en del av mig,
jag är en del av dig.

Vi är en del av allt.




Prosa av Max Poisé
Läst 326 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-12 12:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ganska så små delar...men tillsammans blir vi allt...tänkvärd text...
2013-06-14

  Stefan Albrektsson
Storslaget, rent maxat filosofierande funderande över kosmologi och lite till. Jag tycker om de konkreta exemplen. Har du sett "I Am" av/med Tom Shadyac? Om inte: gör!
2013-06-14

  Yvonne Eriksdotter
vackert....
2013-06-13

  Alva Johnsson VIP

Ett budskap som borde
kablas ut över världen.
2013-06-13

  Rise Little One
Det känns som att vi överlappar varandra i många fronter
2013-06-13

    ej medlem längre
välskriven och väl grundad text... mycket bra
2013-06-12

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-06-12

  Piann VIP
Så träffsäkert skrivet.
Allt hör ihop...
Bokmärkes absolut.
2013-06-12

  L I V
ja men visst är det så du kära Max...vi är en del av allt och allt är en del av oss. Hissnande tanke full av förtröstan
Tycker om dina formuleringar som fick mig att tänka till

2013-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé