Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gruva nr 3 : inser att de flesta dylika drycker har rötter långt tillbaks i förra seklet, och inte så sällan bryggts långt uppåt våra svenska bygder


Gruva av Kolsyra






tjugotre backar läskeblaskande Trocadero

och hundratals buteljer upphälld Portello

släckte tillfälligt törsten

hos de norrländska, grovmalda gruvarbetarna

när svetten stod som spön

i det kruttorra stendammet

kom servitriserna som sockersöta änglar ifrån ovanjorden

baxade man bort

de värsta borrmaskinerna och beredde

ett bergrum för fruktsamma avbräck

bubblade nyktert av både Champis och Pommac

medan barmarna lyftes som i schottis

och smått burlesquea skepnader intog var läskande lycka

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-16 08:55



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP

Aldrig jag heller :-) Men successivt föll pusslet på plats - åtminstone för mina potentiella minnen...

Fast i grunden ville jag förstås mest skapa en kontrastrik text, sött behag och hårt slit, små bubblor i stora berg, det urbota sköna med att blaska av sig inifrån en torr sommardag.

2013-06-17

  Nanna X
har aldrig associerat gruvarbetare med läsk men kanske har du rätt?
2013-06-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP